Final_poster_bennie_zwart_cb_poster

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Publiciteit:
MvSP Publiciteit
Monique van Schendelen
Noordereinde 233-B, 1243 JT ‘s Graveland
T + 31 (0)35 5826969 / + 31 6 53697606
F + 31 (0) 35 5827885
E-mail:

Filmdistributeur:
Independent Films
Laura van Wulfften Palthe
Y-Point Building, Van Diemenstraat 366, 1013 CR Amsterdam
T +31 (0)20 5314269 / +316 55887131
E-mail:

Producenten:
Klaas de Jong – Farmhouse Film & TV Produksje
Johan Nijenhuis, Bernard Tulp – Johan Nijenhuis & Co
E-mail:

Persberichten:

Persbericht 4

EERVOL BETOON AAN DE GOED HEILIGMAN
Bennie Stout in première voor Sinterklaas in DeLaMar – Woensdagmiddag 16 november 2011

Binnenkort is Sinterklaas weer in het land. Bram van der Vlugt, al 25 jaar adviseur van Sinterklaas, heeft laten weten dat de Goed Heiligman met zijn schimmel Amerigo, en heel veel Pieten woensdagmiddag 16 november aanwezig zullen zijn bij de speciale rode loper première van de film Bennie Stout – De grote film van Sinterklaas. Voor het maken van de film kwamen Sinterklaas en zijn gevolg speciaal over uit Spanje. Het eindresultaat hebben ze echter nog niet gezien. Ze hebben wel vernomen dat de film prachtig geworden is en inmiddels bekroond is met de Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers.

Het programma, dat plaatsvindt in het DeLaMar Theater, Marnixstraat 402 in Amsterdam, is rijk en feestelijk. Naast de vertoning van de film is er ook een speciaal podiumprogramma voor de kinderen waarin o.a. de trapkar uit de film verloot worden. Alle kinderen mogen in de foyer hun schoen zetten en na afloop is er een heuse VIP-ontvangst in de rode foyer met veel lekkers.

Naast de cast en speciale genodigden is het de grote wens van Sinterklaas dat ook zoveel mogelijk anderen van dit hoogtepunt in zijn carrière kunnen genieten. De kaartverkoop is inmiddels gestart (www.delamar.nl). De première ondersteunt twee kinderprojecten van global community GET IT DONE.

Media zijn van harte welkom deze bijzondere middag bij te wonen. Zie voor meer specifieke informatie over alle aanwezigen een volgend persbericht. U kunt zich nu reeds aanmelden bij

De middag komt tot stand met dank aan Nijenhuis & Co, Farmhouse Film & Tv, Paradise Unlimited Agency en Kemna Casting.

HET PROGRAMMA
13.45 uur : inloop en ontvangst, (kinder)schoen zetten in de foyer
14.10 uur : aankomst van Sinterklaas op zijn schimmel Amerigo, en heel veel Pieten
14.30 uur : aanvang podiumprogramma met Sinterklaas en verloting van de trapkar uit de film
15.00 uur : aanvang film Bennie Stout
16.30 – 17.30 uur : VIP-ontvangst in de Rode foyer met heel veel lekkers

GET IT DONE
De première ondersteunt twee kinderprojecten van global community GET IT DONE. Actrice Hanna Verboom, die een hoofdrol in Bennie Stout speelt, selecteerde de theater- en muziekprojecten waarmee straatkinderen in Zuid Afrika en Indonesië even aan het harde straatleven kunnen ontsnappen en gestimuleerd worden hun mogelijkheden en dromen te ontdekken. Let’s GET IT DONE together!
GET IT DONE is een nieuwe, transparante en persoonlijke manier om kleinschalige ontwikkelingsprojecten te creëren, te promoten en te ondersteunen.
www.getitdone.org

Voor meer informatie over deze bijzondere première kunt u contact opnemen met:

MVSP Publiciteit
Monique van Schendelen, Janna Karanikolas
T + 31 (0)35 5826969
E-mail : /

DeLaMar Theater
Sophie Janssen
T + 31 (0)20 555 26 21
e-mail:

EINDE PERSBERICHT

Persbericht 3

GROOTSTE EN MEEST AUTHENTIEKE ZEEWAARDIGE NEDERLANDSE STOOMSCHIP IN NIEUWE SPEELFILM
Bliksembezoek van Sinterklaas en Pieten aan de filmset

Met het grootste en meest authentieke zeewaardige stoomschip van Nederland, de HMS ELFIN, arriveerden de enige echte Sinterklaas en tientallen Pieten dit weekend vanuit Spanje in Enkhuizen. Daar brachten ze een bliksembezoek aan de opnames van de muzikale familiefilm BENNIE STOUT (aka DE GROTE FILM VAN SINTERKLAAS) van Johan Nijenhuis.

Een film die zich afspeelt in de crisistijd van de jaren ’30, waarbij het jongetje Bennie op zoek gaat naar zijn vader, die noodgedwongen in Spanje verblijft. Het wordt de duurste en grootste Sinterklaasfilm ooit gemaakt.

De komende weken vinden op diverse locaties filmopnamen plaats. Media die een bezoek willen brengen aan deze muzikale familiefilm zijn van harte welkom. Het vriendelijke verzoek een e-mail te sturen naar
Monique van Schendelen, E-mail: / Tel: 06 53 697 606.

Stoomschip HMS ELFIN
De HMS ELFIN werd in 1933 gebouwd door J. Samuel White & Company of East Cowes, Isle of Wight onder bwnr. 1754. De afmetingen zijn 33 × 7,60 × 2,30 meter. Ze bevat 2 Compound Stoommachines (2 × 125 ipk bij max: 190 omw/min) en 1 Schotse ketel – 2 vuurs oliegestookt gebouwd bij de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij in 1947. De werkdruk is 10 atmosfeer. De Tweede Wereldoorlog leverde het stoomschip een plaatsje op in het grootse boek JANE’S FIGHTING SHIP OF WWII. Ze bleef in dienst tot 1957, waarna het verkocht werd aan de Amsterdamse Droogdok Maatschappij. Als varend industrieel erfgoed is de stoomboot sinds 1995 lid van de Vereniging Stoomvaart, en als “Varend Monument” ingeschreven in het register van de Federatie Oud Nederlandse Vaartuigen. Eigenaresse is de Stichting tot Behoud van het Stoomschip.

Cast
Voor Koen Dobbelaer (Bennie – korte film Kus), Marijn Bekkenk (Steven – korte film Juli, TV-film De laatste reis van meneer van Leeuwen), Pieter Lossie (Roderick) en Merel Boot (Sophie) is een droom in vervulling gegaan. Uit honderden kinderen tussen de 8 en 10 jaar zijn zij uitgekozen om de hoofdrollen te spelen.

Hanna Verboom (Snowfever, De Co-Assistent) en Koert Jan de Bruijn (Goede Tijden, Slechte Tijden) schitteren als de ouders van Ben en Steven.

Irene Moors (samen met Carlo Boszhard presentator van Life4You, winnaar Gouden Televizierring voor de TVkantine) is de schooljuf van Ben.

Diederik Ebbinge (één van de ‘Vliegende Panters’) en Plien van Bennekom vertolken de rollen van de Burgemeester en zijn vrouw Winifred.
Bianca Krijgsman, met wie Plien het bekende cabaretduo ‘Plien en Bianca’ vormt, speelt de Bakkersvrouw.

Naast heel veel Pieten maakt ook de enige echte Sinterklaas in de film zijn opwachting. Hiervoor komt hij speciaal over uit Spanje.

Korte inhoud
De avonturen familiefilm BENNIE STOUT speelt zich af in de jaren ’30.
Het jongetje Bennie en zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zijn onafscheidelijk. Maar af en toe droomt hij van de glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Die auto prijkt bovenaan zijn verlanglijst voor Sinterklaas.

Het is crisistijd en er zijn veel werkelozen. Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven waar hij met hard werken wat extra geld kan verdienen. Ben heeft nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren.

Al snel komt Ben erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de “stoute kinderen” in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als “stout jongetje” moet hij in de zak mee naar Spanje. Als dat maar goed afloopt…

Het Zuiderzeemuseum
Veel opnames van BENNIE STOUT vinden plaats in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het museum richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In zowel het Binnen- als het Buitenmuseum kunnen jong en oud hun hart ophalen. Het is een feest om het te bezoeken. Maak kennis met de mooiste exposities, wandel tussen de authentieke panden, leer de oude ambachten en koop in de bakkerij oud Hollandse wafels en meer. Zie www.zuiderzeemuseum.nl

De productie
De film zal gebruik maken van de grootste set met nepsneeuw die ooit voor een Nederlandse film gebruikt is. Maar liefst drie straten, een gracht, twee bruggen en zeker twaalf panden in Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum worden van nepsneeuw voorzien.

“Als kind werd me al verteld dat Sinterklaas geen kinderen meer meeneemt naar Spanje. Toch was ik altijd benieuwd hoe dat dan vroeger ging. Dat werd het vertrekpunt van deze film.” aldus regisseur Johan Nijenhuis.

“Het is Kruimeltje in Sinterklaastijd, met het warme gevoel rond Sint Nicolaas dat we als Nederlanders allemaal herkennen. Het is de duurste en grootste Sinterklaasfilm die ooit gemaakt is.” aldus Klaas de Jong.

Het scenario van BENNIE STOUT is geschreven door Wijo Koek. Johan Nijenhuis regisseert de film. Samen met Klaas de Jong tekent hij ook voor de productie vanuit de productiehuizen Farmhouse Film & TV productie (www.farmhousefilm.nl) en Nijenhuis & Co. (www.nijenhuisco.nl), in coproductie met de KRO. Bernard Tulp is gedelegeerd producent.

De film is vanaf 5 oktober 2011 in heel Nederland in de bioscoop te zien.
Distributie: Independent Films

……………………………EINDE PERSBERICHT………………………..

Persbericht 2

Vier jonge kinderen zien droom in vervulling gaan met hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm
Deze week starten in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de opnames van de avonturenfilm BENNIE STOUT (aka DE GROTE FILM VAN SINTERKLAAS) van Johan Nijenhuis. Een film die zich afspeelt in de crisistijd van de jaren ’30, waarbij het jongetje Bennie op zoek gaat naar zijn vader, die noodgedwongen in Spanje verblijft. Het wordt de duurste en grootste Sinterklaasfilm ooit gemaakt

Voor Koen Dobbelaer (Bennie – korte film Kus), Marijn Bekkenk (Steven – korte film Juli, TV-film De laatste reis van meneer van Leeuwen), Pieter Lossie (Roderick) en Merel Boot (Sophie) gaat een droom in vervulling. Uit honderden kinderen tussen de 8 en 10 jaar zijn zij uitgekozen om de hoofdrollen te spelen.

Ook de volwassen rollen zijn inmiddels bekend.
Hanna Verboom (Snowfever, De Co-Assistent) en Koert Jan de Bruijn (Goede Tijden, Slechte Tijden) schitteren als de ouders van Ben en Steven.

Irene Moors (samen met Carlo Boszhard presentator van Life4You, winnaar Gouden Televizierring voor de TVkantine) is de schooljuf van Ben.

Diederik Ebbinge (één van de ‘Vliegende Panters’) en Plien van Bennekom vertolken de rollen van de Burgemeester en zijn vrouw Winifred.
Bianca Krijgsman, met wie Plien het bekende cabaretduo ‘Plien en Bianca’ vormt, speelt de Bakkersvrouw.

Naast heel veel Pieten maakt ook de enige echte Sinterklaas in de film zijn opwachting. Hiervoor komt hij speciaal over uit Spanje.

Media zijn van harte welkom om een bezoek aan de filmset te brengen. Het vriendelijke verzoek een e-mail te sturen naar
Monique van Schendelen, E-mail: / Tel: 06 53 697 606.

Korte inhoud
De avonturen familiefilm BENNIE STOUT speelt zich af in de jaren ’30.
Het jongetje Bennie en zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zijn onafscheidelijk. Maar af en toe droomt hij van de glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Die auto prijkt bovenaan zijn verlanglijst voor Sinterklaas.

Het is crisistijd en er zijn veel werkelozen. Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven waar hij met hard werken wat extra geld kan verdienen. Ben heeft nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren.

Al snel komt Ben erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de “stoute kinderen” in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als “stout jongetje” moet hij in de zak mee naar Spanje. Als dat maar goed afloopt…

De productie
Veel van de opnamen vinden plaats in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar de sfeer van de jaren ’30 helemaal nagebootst wordt. Heel veel scènes vinden plaats in de sneeuw. De film zal gebruik maken van de grootste set met nepsneeuw die ooit voor een Nederlandse film gebruikt is. Maar liefst drie straten, een gracht, twee bruggen en zeker twaalf panden in Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum worden van nepsneeuw voorzien.

“Als kind werd me al verteld dat Sinterklaas geen kinderen meer meeneemt naar Spanje. Toch was ik altijd benieuwd hoe dat dan vroeger ging. Dat werd het vertrekpunt van deze film.” aldus regisseur Johan Nijenhuis.

“Het is Kruimeltje in Sinterklaastijd, met het warme gevoel rond Sint Nicolaas dat we als Nederlanders allemaal herkennen. Het is de duurste en grootste Sinterklaasfilm die ooit gemaakt is.” aldus Klaas de Jong.

Het scenario van BENNIE STOUT is geschreven door Wijo Koek. Johan Nijenhuis regisseert de film. Samen met Klaas de Jong tekent hij ook voor de productie vanuit de productiehuizen Farmhouse Film & TV productie (www.farmhousefilm.nl) en Nijenhuis & Co. (www.nijenhuisco.nl), in coproductie met de KRO.

De film is vanaf 5 oktober 2011 in heel Nederland in de bioscoop te zien.
Distributie: Independent Films

……………………………EINDE PERSBERICHT………………………..

Persbericht 1

Hoofdrol voor het winnende ontwerp.

Hele klas (groep 7) van OBS de Windroos uit Lelystad wint figurantenrollen in een echte speelfilm.
Met dank aan klasgenootje Sacha Koreman, winnaar van de grote zeepkist-ontwerp scholenwedstrijd

Woensdag 9 maart brengt groep 7 van OBS de Windroos uit Lelystad, bestaande uit 29 kinderen en hun meester Hans Bruin, een bezoek aan de filmset van de nieuwe avonturen familiefilm BEN STOUT van regisseur Johan Nijenhuis. Niet alleen om te kijken, maar de kinderen mogen ook allemaal figureren en zijn straks zelf te zien op het grote doek.

Met dank aan hun klasgenootje Sacha Koreman, die tot winnaar is uitgeroepen van de grote zeepkist-ontwerp scholenwedstrijd. Daarmee won ze niet alleen figurantenrollen voor de hele klas, maar haar winnende ontwerp is inmiddels ook nagebouwd en speelt een belangrijke rol in de film.

Verslaggevende media zijn van harte welkom om een bezoekje aan de set te brengen en Sacha, haar klasgenoten én de winnende zeepkist te bewonderen.
Tussen 09.30 – 11.30 uur
Coördinatie: MVSP publiciteit Monique van Schendelen
e-mail:

De avonturen familiefilm BEN STOUT speelt zich af in de jaren ’30.
Het jongetje Bas en zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zijn onafscheidelijk. Af en toe droomt hij van de glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. De auto prijkt bovenaan zijn verlanglijst voor Sinterklaas.

Het is crisistijd en er zijn veel werkelozen. Als zijn vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven waar hij met hard werken wat geld kan verdienen, heeft Ben maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren.

Al snel komt Ben erachter dat dat niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader op te halen. Hij zorgt ervoor dat zijn naam als “stout jongetje” in Het Grote Boek van Sinterklaas opgeschreven wordt. Het schip zal hem naar Spanje brengen. Als dat maar goed afloopt…

De film BEN STOUT is eerder aangekondigd als DE GROTE FILM VAN SINTERKLAAS. Johan Nijenhuis regisseert de film. Samen met Klaas de Jong tekent hij ook voor de productie.

Veel van de opnamen vinden plaats in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar de sfeer van de jaren ’30 helemaal nagebootst wordt. Heel veel scènes vinden plaats in de sneeuw. De film zal gebruik maken van de grootste set met nepsneeuw die ooit voor een Nederlandse film gebruikt is. Drie straten, een gracht, twee bruggen en zeker twaalf panden in Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum worden van nepsneeuw voorzien.

“Als kind werd me al verteld dat Sinterklaas geen kinderen meer meeneemt naar Spanje. Toch was ik altijd benieuwd hoe dat dan vroeger ging. Dat werd het vertrekpunt van deze film.” aldus regisseur Johan Nijenhuis.

“Het is Kruimeltje in Sinterklaastijd, met het warme gevoel rond Sint Nicolaas dat we als Nederlanders allemaal herkennen. Het is de duurste en grootste kinder / familiefilm ooit gemaakt.” aldus Klaas de Jong.

De film wordt uitgebracht door Independent Films en is vanaf oktober 2011 in heel Nederland te zien.
…………………………………………………………………………………………………..

Voor meer informatie kan men contact opnemen met

Publiciteit: MvSP
Monique van Schendelen, Anne Pronk
Noordereinde 233-B, 1243 JT ‘s Graveland
T + 31 (0)35 5826969 / + 31 6 53697606
F + 31 (0) 35 5827885
E-mail : ,